Kireçlenme, kemiklerin ucunda arz alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü ezgiatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye başlayabilir. Bu pozisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan çokça görülür. üste pahal hamule hissetmek gibi dayanıklı fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, elan çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da çizgi nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Ferah gani ab tüketin. Kez, eklemlere takviye sağlamlar. Bu yüzden her tarih en azca 8 bardak ab bâtınmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi ali kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göverti ve meyve tüketin. Kemik sağlamlığı bâtınin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin çokça alımı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlamlığını kollamak bâtınin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun namına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla gönç bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 itibarıyla gönç olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer bâtınin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu bâtınin, kemiklere takviye evet. üste kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şişkinliğe bile sağlıklı gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak bâtınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen antraktştırmalara için meyve ve sebze itibarıyla gönç beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin çarpıcı daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.
Yazı dolaşımı
Related Posts
Bu karmaşık manzara ve yoğunluktan doğan çok katlı binalar, toplanmış konutların üzerine insanların eskisi denli komünikasyon ortamında olmamalarını sağlayan sosyalleşme […]
Peptitler (Grekçe: πεπτίδια; “ıvır zıvır sindirilebilirler”) teşhismlanmış bir düzende, α-amino asitlerin birbirine demetlanmasıyla oluşan endamsız polimerlerdir.[1] Bir amino asit sözıntısı […]
Peptitler (Grekçe: πεπτίδια; “küçük sindirilebilirler”) tanımlanmış bir düzende, α-amino asitlerin birbirine rabıtlanmasıyla oluşan kısaca polimerlerdir.[1] Bir amino asit sözıntısı ile […]
Peptitler (Grekçe: πεπτίδια; “küçük sindirilebilirler”) teşhismlanmış bir düzende, α-amino asitlerin birbirine bentlanmasıyla oluşan kısaltarak polimerlerdir.[1] Bir amino hamız kalıntısı ile […]
Peptitler (Grekçe: πεπτίδια; “ıvır zıvır sindirilebilirler”) tanımlanmış bir düzende, α-amino asitlerin birbirine destelanmasıyla oluşan kısaltarak polimerlerdir.[1] Bir amino hamız kalıntısı […]
Peptitler (Grekçe: πεπτίδια; “değersiz sindirilebilirler”) teşhismlanmış bir düzende, α-amino asitlerin birbirine sargılanmasıyla oluşan gücük polimerlerdir.[1] Bir amino asit lafıntısı ile […]